neděle 24. ledna 2016

Paštika z kuřecích jater





1/2 kg kuřecích jater
4 šalotky
2 stroužky česneku
150 g másla + 50g na závěrečné zalití
1 velká snítka tymiánu
2 špetky majoránky
2 lžíce smetany ke šlehání
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Játra očistíme a osušíme na papírové utěrce.
Cibuli nakrájíme a na másle orestujeme. Tymián odrhneme ze stonků, majoránku rozemneme, pokrájíme česnek a všechno přidáme k orestované šalotce. Přidáme játra a opékáme tak, aby zůstala uvnitř růžová. Játra přendáme do vysoké nádoby, přidáme máslo a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Osolíme, opepříme, přidáme smetanu a ještě promixujeme. Naplníme nádobky na paštiku a nakonec zalijeme rozpuštěným máslem. Necháme vychladit nejlépe do druhého dne. Podáváme s domácím pečivem.



4 komentáře:

  1. Hm, vyzkouším!
    Hezký den!
    Ivana

    OdpovědětVymazat
  2. Vlastičko, taky jí dělám, přidávám brusinky namočené v koňaku nebo mandle.
    Moc chválím nový vzhled blogu!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to teda vypadá naprosto úžasně! Jdu si to uložit a v nejbližší době i vyzkoušet! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Vlasti,až jsem se lekla,jestli jsem správně .-) :-) Hezký vzhled blogu:-)
    Na paštiku jsme měli nedávno chuť,tak možná vyzkoušíme brzy i podle tebe :-)pa Alena

    OdpovědětVymazat